Topic-icon Yerel Seçim 2014 ve Tatvan ile ilgili bir çift söz

Çok
12 yıl 7 ay önce #29 Yazan: firat
Facebook paylaşım sayfamızda sadece Tatvan ile ilgili bilgileri paylaşmaya ve tanıtmaya özen gösteriyoruz, fakat bir konu var ki sizlerle paylaşmak istiyorum.

Biliyorsunuz 2014 Mart ayında Belediye seçimleri var. Demokrasinin gereği halk kendisine layık gördüğü kişiyi başkan olarak seçecek. Fakat bu Tatvan nasıl bir aslan payıymış ki her önüne gelen başkan adayı, meclis üyeliği adayı olarak karşımıza çıkıyor.

Çoğu kişinin bildiği, fakat söyleyemediği şeyi belirtmek istiyorum. Bu adayların ezici çoğunluğu seçilemeyeceklerini çok iyi bilen kişiler. Fakat seçim döneminde adlarının basında ve halk arasında duyulmasının bile ileriye dönük bir yatırım olacağını çok iyi biliyorlar. Aynı oyunu vekil seçimlerinde de görüyoruz. Sadece adı oy pusulasında geçiyor diye halkın "Merhaba sayın vekilim" dediği insanları gördüm. Sanırsam konunun bu yönü anlaşılmıştır.

Tartışmanın bir de şu feodal mikro milliyetçi tarafı var. Adayların hangi aileden olduğuna bakılarak bir Mutkililik, Koçerlik, Siirtlilik tartışması başını almış gidiyor. Duyanda sanır ki seçimlerde Mutki'ye Siirt'e başkan seçilecek. Bu çevreler anlaşılan Tatvanlı olmayı daha sindirmiş değiller.

"Yok efendim şu partinin adayı Koçerlerden, bunun adayı Mutkililerden". "Her iki aday da koçerlerden olsa Mutkililer bağımsız girer, Mutkili olursa Koçerler bilmem şöyle yapar."

Adaylardan kaç tanesi projeleriyle öne çıkıyor? Tartışmaları görenler sanki Tatvan'ın sorunlarını çözecek bir lider değilde, bölgeye hakim olacak bir kabile lideri seçiliyor sanır.

Bırakın kardeşim bu tür geri tartışmaları. Kimin nereden geldiğini, ne olduğunu değil, neler yapacağını tartışın.

Bu kentin 60'lı, 70'li yıllardaki aydın karakterini neden yitirdiğini merak edenler bugüne bakarak çok iyi görebilirler.

www.facebook.com/Tatvan.Net

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.151 saniye